CHEF TIMON MICHIELS, TOPCHEF MET EEN LIEFDE VOOR VLEES


In Carcasse gaat niets verloren. Net zoals in de slagerij werkt chef Timon Michiels van kop tot staart. Al het vlees krijgt een plek op tafel. Van gekende tot vergeten stukken. Klassiekers op een speelse en vernieuwende manier gebracht, dat is waar de chef in uitblinkt. Hierbij ligt de focus steeds op het product. Zowel wat het vlees als de groenten betreft. Die komen recht van het veld van lokale boeren. Zo kan het vlees op de best mogelijke manier geserveerd worden en klopt het verhaal.

“Carcasse geeft je het gevoel in een beenhouwersatelier te zijn. Een restaurant rechtstreeks verbonden met een slagerij, dat zie je niet vaak. Ik heb mijn insteek als chef en Hendrik die van hem als beenhouwer. Twee werelden die samenkomen, dat werkt enorm inspirerend."


- Timon Michiels

Ondanks dat hij nog maar midden twintig is, heeft Timon Michiels al heel wat internationale ervaring en expertise op zak. Hij studeerde aan de Hotelschool Ter Duinen en Ecole Hôtelière de Lausanne. Daarna werkte hij als chef op de Belgische ambassade in Washington en kookte in sterrenzaken als Hof van Cleve en Le Louis XV van Alain Ducasse in Monaco. Kort nadat hij aan de slag ging in Carcasse mocht hij zijn eerste Michelinster in ontvangst nemen.



Share by: